• 210 5693231
  • Επικοινωνία

Συμβουλευτική

συμβουλευτική

Συμβουλευτική

 Η Συμβουλευτική αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα και εργαλείο για την επιτυχέστερη, πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική παρέμβαση ή θεραπεία του ατόμου. Πραγματοποιείται σε συνδυασμό ή ανεξάρτητα με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα, πλαισιώνοντας την οικογένεια και το περιβάλλον του θεραπευόμενου, εντάσσοντάς τους με ενεργό ρόλο στη διαδικασία.

Η Συμβουλευτική που παρέχουμε στο Λογάδην προσφέρεται ως εξής:

Ψυχολόγος:

Ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγο που εστιάζουν στις ανάγκες του ατόμου ή των φροντιστών του, με χρήση συστημικών και γνωσιακών τεχνικών
Ομαδικές συνεδρίες με ψυχολόγο επικεντρωμένες σε κύκλους θεματολογίας (οργάνωση μελέτης, διαχείριση συμπεριφοράς, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, ενδοοικογενειακές σχέσεις, σχολικός εκφοβισμός, κ.α.)
Οι παραπάνω δομές συνεδριών διακρίνονται σε βραχύχρονους κύκλους συναντήσεων (π.χ.: πριν την έναρξη των υπολοίπων θεραπευτικών προγραμμάτων), ή σε μακρόχρονη παρέμβαση ως κύριο θεραπευτικό εργαλείο.

 Ειδικοί θεραπευτές:

Η διεξαγωγή των ατομικών ή ομαδικών συνεδριών στο Λογάδην συνοδεύεται και ολοκληρώνεται από την ενδελεχή και διεξοδική ενημέρωση του  φροντιστή από τον υπεύθυνο θεραπευτή για τη στοχοθεσία, τη μεθοδολογία, τη χρήση υλικού και την απόδοση του κάθε μαθητή κατά τη διάρκεια του αποκαταστασιακού προγράμματος. Η ενημέρωση και συμβουλευτική διαδικασία πραγματοποιείται είτε στο τέλος κάθε συνεδρίας είτε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, με την ταυτόχρονη παρουσία και συμμετοχή του φροντιστή στις δραστηριότητες. Οι φροντιστές γίνονται συνθεραπευτές και επιτυγχάνεται η εδραίωση και γενίκευση των δεξιοτήτων και η μεταφορά τους στα υπόλοιπα πλαίσια της ζωής του ατόμου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newletter μας ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και νέα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Ελ. Βενιζέλου 120, Αγία Βαρβάρα, Αττικής
  • 210 5693231
  • info@logadin.gr