• 210 5693231
  • Επικοινωνία

Ειδική αγωγή

eidki agwgiΗ ειδική αγωγή πλέον και σε τμήματα! Περιηγηθείτε στους συνδέσμους μας και ανακαλύψτε τις θεματολογίες των ομάδων μας πάνω σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ζητήματα και στόχους!

Οι ολιγομελείς ομάδες μας προάγουν τη συνεργασία, την κοινωνικοποίηση αλλά και τους εξατομικευμένους στόχους του κάθε μαθητή της ομάδας.Όπως όλες οι επιστήμες της επικοινωνίας λειτουργεί και σε ομαδικό επίπεδο!

Τα ολιγομελή μας τμήματα λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας επαρκώς τους στόχους των ατομικών αποκαταστασιακών προγραμμάτων των μαθητών μας ακόμα και σε ομαδικό επίπεδο, ενισχύοντας την κοινωνικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα αλλά και την παρέα! Οι μαθητές μοιράζονται αντικείμενα, περιμένουν τη σειρά τους, λένε τα νέα τους, παρουσιάζουν τις εργασίες τους, λύνουν τις διαφορές τους, αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα. Μέσα στα τμήματα αυτά οι μαθητές μας ενισχύουν την αυτοεικόνα τους και την αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνοντας ήπια να κερδίζουν αλλά και να χάνουν, απολαμβάνοντας απλά τη χαρά της συμμετοχής!

Τα τμήματα αυτά απαρτίζονται από μαθητές όμοιων αποκαταστασιακών στόχων και κοντινών ηλικιών. Λειτουργούν προληπτικά αλλά και αποκαταστασιακά απέναντι στις ανάγκες των μαθητών τους. Είναι όλα πρωτοποριακά προγράμματα στο χώρο των ειδικών θεραπειών και χαρίζουν εκτός από εκπαίδευση, ατομική και ομαδική, διασκέδαση στους συμμετέχοντες! Επίσης είναι ένας οικονομικός τρόπος για να απολαύσει ο μαθητής και η οικογένειά του ειδική φροντίδα και γνώση.

Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες σας.


 

παραγωγή γραπτού λόγου

Παραγωγή γραπτού λόγου: Αποτελεί ξεχωριστό τομέα παρέμβασης ζωτικής σημασίας. Οι απαιτήσεις της εκπαίδευσης (σχολικές εργασίες) και της επικοινωνιακής καθημερινότητας (σύνταξη e-mail, γράμματος, πρόσκλησης, κ.λ.π.) διαμορφώνουν την ανάγκη για μία δομημένη μετάβαση από τον προφορικό στο γραπτό λόγο καθώς και για τον εμπλουτισμό του.

Διαβάστε Περισσότερα

γραμματική

Με οδηγό τη μορφολογία και με άξονα τις μεταγνωστικές τεχνικές και τη βιωματική αφομοίωση, η διδασκαλία της γραμματικής δεν αποτελεί απλή εκμάθηση και απομνημόνευση κανόνων αλλά επιστημονικό πεδίο εκπαίδευσης, μέσα από το οποίο, επιτυγχάνεται η ορθή γραφή της γλώσσας και η επικοινωνιακή χρήση της προφορικά και γραπτά.

Διαβάστε Περισσότερα

αναγνωστική ευχέρεια και κατανόηση

Η αναγνωστική ευχέρεια και αναγνωστική κατανόηση διευκολύνει το μαθητή να αντιληφθεί το νόημα των κειμένων που διαβάζει αλλά και  να επιταχύνει την αποστήθιση, καθώς πάνω σε αυτή βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

αποκατάσταση μαθηματικών

Αφορά σε μαθητές δημοτικού που συναντούν δυσκολίες στην κατάκτηση και απόδοση μαθηματικών πράξεων είτε αυτό αφορά στην εκτέλεση του αλγόριθμού τους ή των εννοιών που αυτές περιλαμβάνουν.

Διαβάστε Περισσότερα

διορθωτική αγωγή

Η Διορθωτική Αγωγή είναι μία ολοκληρωμένη διδακτική μέθοδος επανεκπαίδευσης, που αποσκοπεί τόσο στη μαθησιακή ενίσχυση του παιδιού όσο και στην ψυχολογική του στήριξη και την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης.

Διαβάστε Περισσότερα

κοινωνικές δεξιότητες

Η ομάδα καλλιεργεί τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού. Σκοπός της ομάδας είναι η ανάδυση, εδραίωση και γενίκευση δεξιοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μέσα από δραστηριότητες που στοχεύουν στην εναλλαγή σειράς, την ανάληψη πρωτοβουλίας, τη συμμόρφωση σε κοινωνικούς κανόνες και την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνύπαρξης.

Διαβάστε Περισσότερα

προπαιδαγωγικό

Αποτελεί μία εισαγωγή στο γράφημα. Διδασκαλία μέρους γραμμάτων με τα οποία τα παιδιά μπορούν μέσα από το ομαδικό παιγνίδι αλλά και σε ατομικό επίπεδο να συνθέσουν συλλαβές, λέξεις και μικρές φράσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Newsletter

Εγγραφείτε στο newletter μας ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και νέα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Ελ. Βενιζέλου 120, Αγία Βαρβάρα, Αττικής
  • 210 5693231
  • info@logadin.gr